Lőrincz Éva

Kapcsolódó Nevelés oktató

Első lányom tizenegy hónapos volt, amikor sok kérdéssel telítve részt vettem Egry Zsuzsi Kapcsolódó Nevelés műhelymunkáján, ami óriási hatással volt rám.

Azonnal megértettem, miért ébredt gyönyörű pici gyermekem annyiszor éjjelente az igény szerinti szoptatás mellett, és azt is, hogyan hallgassam meg feszültséglevezető sírását. Hálám azóta is tart! 

Elvégeztem a hat alkalmas Kapcsolódó nevelés alaptanfolyamot, amiből aztán hónapokig működő támogató csoportot szerveztünk más szülőkkel együtt, majd később az oktatóképzés következett 2017-ben.

A Kapcsolódó Nevelés egyszerű, gyakorlati eszközei egyszerre nyújtanak számomra érzelmi támogatást és olykor „elsősegélyt” a gyereknevelés embert próbáló szituációiban, továbbá egyfajta jelző tűzként igazítanak el a mindennapok sűrűjében. Segítenek abban, hogy közel érezzem magam a gyermekeimhez, hogy felhőtlenül örüljek nekik, úgy, ahogy vannak, akkor is, ha éppen nehézségünk akad, ha elfáradok.

A JATE-n szereztem szociális munkás diplomát, ezt követően gyermekvédelemben dolgoztam/ dolgozom külföldön és belföldön egyaránt, non-profit szervezeteknél. Jelenleg pszichológusnak készülök, ugyancsak a szegedi egyetem képzésében. 

Programokat angolul is szívesen tartok. 

Lőrincz Éva

Kapcsolódó Nevelés oktató

Elérhetőségem: evaihasz@gmail.com

Facebook: Kapcsolódó Nevelés Lőrincz Évával

To top