NOVÁK KATI

kismamamasszőr, dúla, aromaterapeuta-jelölt

Novák Kati vagyok, aromaterapeuta-jelölt,  kismamamasszőr és dúla.

Három gyermekem születése és az általuk megtapasztalt csodák és nehezebb pillanatok hatására fordultam a természet kincsei, a természetes gyógymódok és az aromaterápia felé. Tanulmányaim során megfigyeltem, hogy az aromaterápiás (gyógy)módok milyen nagyszerű segítőink lehetnek egészségünk megőrzésében, a betegségek kialakulásának megelőzésében. Az illóolajok életem mindennapos kísérői, társai, hozzásegítenek nemcsak fizikai, hanem mentális egészségemhez is.

Őket hívom segítségül a masszázs során is: finom növényi olajba burkolom az illatos cseppeket, ezzel kényeztetem a kismamákat. 

Az érintés nagyon sok terhet vesz le és jó érzéseket, boldogságot szabadít fel. Ehhez a bensőséges hangulathoz a babák is szeretettel szoktak kapcsolódni. 

Az illatok és az érintés fontosságát már Hippokratész is megfogalmazta: 

“Az egészséghez vezető út egy illóolajos fürdő és masszázs naponta.”

A dúla személye mint asszonytárs, segítő, támasz sokat jelent számomra. Minden anyává váló nő megérdemel ebben a felemelő és átalakító folyamatban egy testben-lélekben támaszt nyújtó nőtársat.Nagyon szívesen és szeretettel kísérlek ezen az úton.

Szeretettel várlak, ha vágysz egy illatos kismama masszázsra, érdekel az illóolajok világa és részt vennél egy aromaterápiás konzultáción!

Illatos üdvözlettel, 

Kati

Rózsaberek kismama masszázs

A várandósság egy nagyon szép és különleges állapot, melynek idején a kismama érzékenyebbé válik, gondolatai az új élet körül forognak. Ezt a csodás időszakot érdemes érintéssel, kismama masszázzsal még szebbé tenni.

Az érintés mindannyiunk számára létszükséglet. Nagyon fontos, hogy a kismamákat értő kezekkel érintsük. 

Ha egy illatos, lágy érintéseken alapuló masszázsra vágysz, ami segít ellazulni, befelé fordulni és kapcsolódni a kisbabáddal, szeretettel várlak.

Novák Kati vagyok, három gyermek édesanyja, aromaterapeuta hallgató, svéd – és kismama masszőr. Aromaterápiás tanulmányaim (Panarom Intézet) új kapukat nyitottak meg számomra a masszázs területén. Egy jól felépített, gondosan összeállított fogásokból álló masszázst kiválóan támogatják és csodává emelik az illóolajok terápiás hatásai. Az alábbiakban röviden ismertetem, mi történik, ha megtisztelsz és eljössz hozzám. 

Hogyan történik a masszázs?

A földre helyezett szivacson oldalfekvésben történik a láb, kar majd a hát átsimítása, majd a másik oldalra fordulva ugyanez.

Mivel masszírozok?

Bázisolajként hidegen sajtolt, prémium minőségű növényi olajokat (sárgabarackmag, mandula, búzacsíra) alkalmazok, melyek táplálják bőrödet. Igény szerint illóolajokkal fűszerezem a masszázsolajat. A keveréket 100 %-os tisztaságú és bevizsgált kemotípusú, terápiás hatású illóolajokkal készítem. 

Illóolajat használok a tér harmonizálására, mire megérkezel hozzám, csodás illatfelhő fogad, mely simogatja a lelkedet.

Milyen technikával dolgozom?

A kezelés során lágy zene mellett lassú, simító mozdulatokkal érintem a tested, melyek ellazítanak és feszültségoldó hatásúak. 

Melyek az aromaterápiás kismama masszázs jótékony hatásai?

 • oldja a stresszt, a feszültséget
 • enyhíti a nyak, hát és a derék fájdalmát
 • segíti az ellazulást
 • frissít
 • táplája a bőrt, segít a striák megelőzésben
 • támogatja a befelé fordulást, hogy könnyebben kapcsolódhass a babádhoz, ugyanis a masszázs során oxytocin, a szeretet és a kötődés hormonja szabadul fel és ez jó hatással van mindkettőtökre

Mikor érdemes igénybe venni a kismama masszázst?

 • az első trimeszter után, ha nincsenek egészségügyi gondjaid (magas vérnyomás, görcsök; lásd.: ellenjavallatok)
 • a várandósság ideje alatt hetente vagy havonta hozzájárul a harmonikus babaváráshoz
 • abban az esetben, ha babádat túlhordtad és könnyíteni szeretnéd a szülés folyamatának megindulását – a kismama masszázs hozzá tud járulni a szülés támogatásához

Ilyenkor olyan illóolajakat alkalmazok, melyek ellazító hatásuk mellett segítik a szülésre való ráhangolódást, tested és lelked megnyílását.

 • A szülés után, szoptatás közben a hátizmok terhelése fokozott, így a szülést követően is ajánlott a masszázs.

Ilyenkor a hát, a váll és a nyak széken ülve történő masszázsa ajánlott. A szülés utáni 6. héttől ajánlom. Nyugodtan hozhatod kisbabádat is ezekre az alkalmakra.

Ellenjavallatok:

 • vérzés
 • görcsök
 • a has korai keményedése
 • magas vérnyomás
 • veszélyeztetett terhesség
 • nyiroködéma
 • terhességi cukorbetegség

NOVÁK KATI

kismamamasszőr, dúla, aromaterapeuta-jelölt

Elérhetőségeim:

+36 20 555 94 95

To top