szolgáltatásokAromaterápia

Aromaterápia

Az aromaterápia az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok külső és belső alkalmazása az egészség megőrzése és a betegségek gyógyítása érdekében. Annak ellenére, hogy a modern aromaterápiáról csak 15-20 éve beszélhetünk, az aromaterápia az alternatív gyógyászat egyik legősibb módszere: az ősi aromaterápia felfedezőinek Egyiptomot tartjuk, akik már időszámítás előtt 4500 évvel bizonyíthatóan alkalmazták ezt a gyógyító terápiát (pl. a múmiák balzsamozásában cédrus, mirha, szerecsendió, szegfűszeg és fahéj illóolajat használtak).

Az aromaterápia az élet számos helyzetében nyújthat segítséget, enyhülést és gyógyulást. Önálló és kiegészítő gyógymódként egyaránt eredményes, teljes mértékben összeegyeztethető mind az alternatív gyógymódokkal, mind a hagyományos orvoslással. Az aromaterápia kiváló egészségmegőrző terápia, nem elhanyagolható az immunrendszerre gyakorolt erősítő hatása sem, segítséget tud nyújtani szív- és érrendszeri, idegrendszeri, légzőrendszeri, emésztőrendszeri, nőgyógyászati, mozgásszervi és lelki eredetű panaszok esetén.

Aromaterápiáról akkor beszélünk, ha illóolajok és növényi olajok segítségével harmonizáljuk, erősítjük vagy gyógyítjuk a szervezetet. Kétféle irányzatot  különböztetünk meg, az un. angol és a francia iskolát. Az angol iskolára inkább a wellness irányzat a jellemző, míg a francia irányzat különös hangsúlyt fektet az illóolajok minőségére, ezen belül is egyes illóolajok kémiai meghatározására. A francia irányzat célzott terápiákról beszél, ahol megnevezi a kezelés célját és kiválasztja azon biokémiai molekulát és ez alapján az illóolajat, mely erre az esetre megoldást jelent. A két irányzat igencsak eltér egymástól, az angol vonal inkább a megelőzésre és a lélek harmonizálására alkalmas, míg a francia vonal a már kialakult, vagy éppen kialakulófélben lévő betegségek felszámolására, gyógyítására alkalmas

Forrás: panarom.hu

NOVÁK KATI

kismamamasszőr, dúla, aromaterapeuta-jelölt

To top