Berta Reni

dúla, női kör vezető, szülésznő-hallgató

“Óriási lélektani előnyt jelent olyan nőnek lenni, akinek pozitív élménye van a szüléssel kapcsolatban.” Ina May Gaskin, holisztikus bába

Hogyan lettem dúla?

Hosszú és izgalmas út vezetett idáig. Ha röviden szeretném megfogalmazni: az én utam a hulladékcsökkentésen, az ökokör vezető képzésen végül a permakultúra tervező (PDC) képzésen kapott önismereti úton és két gyönyörű kislányom (2018,2021) születésén át hozta meg a felismerést, hogy helyben vagyok, ez az út az én utam.

2021-ben végeztem el a MODULE dúla képzését Szegeden, majd 2021-ben Magyarkanizsán vajdasági (TULIPA) dúlatársaimmal elvégeztem Ricz Dencs Tünde 9 hónapos női kör vezető képzését, hogy nőtársaimnak egyéni konzultációk mellett, női körökben is tudjak segíteni, kapcsolódni és ezen találkozások által feltöltődni, megkönnyebbülni.

Ezen az úton haladva, hívást éreztem, hogy tudásomat mélyítsem és 2022-ben felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem ETK szülésznő szakára, hogy a jövőben dúlai szemlélettel, szülésznőként is segítsem az Anyákat.

Hogyan tudlak támogatni téged dúlaként?

Dúlaként fontosnak tartom, hogy téged, a válaszott utadon kísérjelek és abban nyújtsak támogatást.

A várandósság és gyermekágyas időszakban is fordulhatsz hozzám, a szülésnél ha szeretnéd ott tudok lenni melletted a vajúdás alatt, műszakváltás nélkül. Kompetenciámhoz mérten tudlak segíteni meghallgató, támogató beszélgetéssel.

Kik a dúlák? Mi a dúla kompetenciája? Mi a dúlaság?

A dúla segítő nőtársat jelent, aki kulcsfontosságú élménynek ismeri el a szülés-születést. Legtöbb esetben szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki tisztában van a szülés természetével, elfogadja az anya érzelmi szükségleteit.

Támogat, melletted van és meghallgat.


Érzelmi támogatást nyújt, segít biztosítani a számodra szükséges kényelmet, komfortérzetet. Kiegészíti a párod és a kórházi segítők által nyújtott gondoskodást.
Objektív információnyújtással segít döntések meghozatalában anélkül, hogy saját véleményét rád erőltetné.


Minden anya megérdemel egy támogató dúlát.

Berta Reni

dúla, női kör vezető, szülésznő-hallgató

Elérhetőségeim:

+36204172822

berta.renata89@gmail.com

To top